20year

Our community has more than twenty years of history in Dallas. What began as five or six families coming together to study the Bible and pray together, quickly became a community that regularly gathered at nearby churches for Masses and meetings. As the numbers grew, they requested that the Diocese of Dallas help establish a permanent Chinese Catholic community in 1990. In 1992, we put our money together and purchased a small office building in Richardson, Texas. By the end of 1993, we had renovated it to become our sanctuary and activity hall. With the guidance of priests seconded from Taiwan and the enlightenment of the Holy Spirit, our small community grew stronger in numbers and in faith.

彭保祿神父憶教宗


【大紀元4月7日訊】(大紀元特約記者王永達拉斯報導)

4月5日晚,達福華人天主教徒舉行彌撒悼念教宗教宗若望保祿二世辭世,彭保祿神父主持了彌撒儀式。這之前彭保祿神父在接受了大紀元專訪說,他在羅馬生活26年,與教宗多次見面,他對教宗印象最深刻的是教宗的的祥和,關懷和真誠,以及教宗表達出來的對你的注意和關心。

彭保祿神父說,教宗平生最大的遺憾是未能訪問中國,1998年因中國政府干涉對香港的訪問也未能成行。

彭保祿神父說,教宗非常尊重中國人民,他知道中國有悠久的歷史和文化,譬如中國文化的家庭美德,修身治國平天下,儒家思想等教宗都知道。

對於教宗的辭世,彭保祿神父說,他感到悲喜交集,悲是說教宗不能再領導我們了,我們失去了一個慈父﹔喜的是教宗不用在受苦了,他回到天上,接受他的賞報。所以我想很多人都這樣想,一方面為他的去世難過,一方面能為他免除自己的病苦也早日回到天上而得到賞報而高興。

在談到教宗的去世對這個世界帶來的損失時,彭保祿神父說,這個損失現在很難測量,無論如何一個偉人的去世對人類是一個很大損失﹔不過我們相信個人也相信天主,天主會給我們另外一個教宗來帶領我們。

在回首自己的生平時,彭保祿神父說,他的父母是佛教徒,他生下就接受洗禮,成為天主教徒。1949年中共奪取政權,他正在修道院讀中學,後因中共關閉修道院而逃離大陸到香港,繼續在修道院學習,在香港學習10後,輾轉到義大利。

彭保祿神父說,1963年他正式成為神父,1964年他取得神學博士學位。之後又被派到 美國學習社會學並取得碩士學位﹔1966年又被派到倫敦學習亞洲人類學並取得學位。1967年開始在星加坡傳教並生活了5年。1977年返回香港管理政府學校並在香港大學學習並取得教育學文憑。1977年之後,赴台灣推動“聖召”活動。歷經輾轉,1978年回到羅馬任傳信大學中國文化中心主任,教授亞洲傳教學並兼任多項顧問職務,在那裏生活一直到2004年,從羅馬來到美國達拉斯,協助華人建立該地區第一個華人天主教教堂。

8/7/2016 Announcement
Monday, 08 August 2016
SundayMass Announcement主日彌撒宣布事項 – 8/7/2016 Eucharistic adoration before English mass every Sunday is from 8:15-9:15am.... Read More...
IMAGE 2016 Newsletter
Monday, 04 January 2016
主僕月訊 Monthly Newsletter(01/2016) PDF File 主僕月訊 Monthly Newsletter(02/2016) PDF File 主僕月訊 Monthly Newsletter(03/2016) PDF File... Read More...
IMAGE Grapevine 2017
Wednesday, 22 February 2017
葡萄藤 Grapevine 172 (02/2017) PDF File Read More...